Zoom и малко shortcuts

И мен малко ме дразни тази мешавица с заглавия, в които е смесена кирилица и латиница (точно като това по-горе), но така мога в малък обем думи да дам някакво близко до темата заглавие. Едно “извинявай” – за всички които се дразнят.

Едно от първите неща, които ме подразни, когато се настаних на Photoshop CS4 за първи път беше, че shortcut-ите при отворен прозорец на Curves, Selective Colors и тн. ctrl+1, ctrl+2 и следващите не работеха. В CS4 shortcut-ите са изместени с няколко бутона – вече започват от ctrl+3, ctrl+4, като на 1 и 2 са дадени други функции. Знаете като свикнете с някакъв shortcut какво е усещането, когато няколко пъти посегнете и нищо не се случва. Малко нерви се образуват. И точно когато се бях изнервил се появи един колега и ми обади, че то си имало plugin, който коригира тази  промяна в CS4 :). Като се разрових видях, че и John Nack е писал за него, но този пост ми беше обягнал.
Ако и вие сте образували малко нерви по същата причина с отместените shortcut-и ето какво “лекарство” е предоставил John.

Още нещо свързано с shortcut-и ме подразни в Photoshop CS4 – няма (или поне аз не намерих) начин да мога с ctrl+ и ctrl- да увеличавам не само изображението, а и целия прозорец, който го съдържа както е при по-старите версии. Но все пак намерих къде е преместен този shortcut – ctrl+alt+ и ctrl+alt-. Тествах го на Mac OSX, но и на Windows би трябвало да работи аналогично.

Коментари през Facebook

Коментирай първи.

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *