The Making Of "Broken Arlequin"

ъпдейт1: Останах много приятно изненадана и поласкана да видя, че тази моя творба е намерила място в The Future Stars of Photomanipulation. Благодаря на авторката за милите думи и за подкрепата на (Thank you for your support) DeviantArt Community!

Преди няколко дни се заиграх и създадох едно доста дарк произведение. След като в DeviantArt получих доста позитивни отзиви и Future-Art-Magazine включиха моя арт в 20 ‘FAM Weekly Dark Art Features at *Future-Art-Magazine, реших да постна един туториал като наблегна на стъпките, по които е направен основният обект – Арлекино с ключ в ръка.

Това е един примерен вариант за фотоманипулация, като основните стъпки са само ориентировъчни. Всяко едно действие може да бъде пропуснато или заменено с друго.

За започнете е необходима снимка по избор, върху която ще работим. Аз си избрах тази, но всеки има свобода да избере каквото си хареса (стига да не е пейзаж, поради простата причина, че не се връзва с постановката).

1. Като за начало отделям момичето от background (apply layer mask) като няма да се впускам в подробности относно фукционалността на pen tool и необходимостта от него.

2. Следващата логична стъпка е да пригодим тона на кожата към темата (а именно „Счупена кукла”). Въпреки че изглежда обезцветен, опитайте да не използвате Desaturate. Аз предпочетох да конвертирам към Lab и там съответно след лека заигравка с Levels и Hue се получи този ефект. Идеята е да е много много бледа, но не изцяло монохроматична.

3. Сега е момента да премахнем разликата от банския костюм и да изравним тена. Малко пипкава занимавка със селекции, но е необходимо. Ключов момент е да не се изгуби нацяло модулацията. … Довършителни корекции по кожата – малко Surface blur и още по-синкав тен … Почти постигнахме порцеланов ефект..

4. Следващата стъпка е Liquify – само в случай, че нещо с извивките и формите не е наред. И още малко Surface blur. Voila!

5. Идва моментът със смяната на крайниците. За целта трябва снимка на пластмасов манекен или кукла като тази. Отново Pen tool. И имаме счупената ръка на куклата. Мека маска на layer и малко цветови корекции, за да има плавен преход.

6. Понеже повечето кукли са съставени от отделни части – следователно имат сглобки. Значи и тази „кукла” трябва да има такава. Още една снимка на манекен, но от различен ъгъл. Този път ни трябва точно мястото на съединяване на рамото и рьката. Дърпаме го върху другият документ и го напасваме по начин, който ни харесва. Отново Layer mask. И този път сетваме слоя на Luminosity. (Повтаряме същото и за другото рамо като лееекичко Distort-ваме ставата, така че да не изглеждат напълно идентични.)

7. Стигаме до детайлът, който несъмнено ще затвърди впечатлението че куклата ни е счупена, а именно – The Crack. Аз се спрях на този счупен спун, но работа ще свърши и какъвто и да е счупен предмет, стига да има необходимата пукнатина. Отново маска – само на пукнатината и този път слоят е на Multiply.

*Blending Options зависят предимно от самите снимки, така че тези, които аз съм посочила, не са непременно задължителни.

8. Добавяме малко кръв (има изобилие от Brushes, които могат да помогнат в случая).

Това са стъпките по куклата – фонът и цялостната постановка зависи от личната гледна точка. При мен се получи това…Това беше една част от поредицата манипулации, крайния резултат от които може да видите тук.

Коментари през Facebook

1 Comment
  • Kris4e
    November 21, 2007

    EEEEEEE,bravo :))))
    I az ste go probvam ;)….ama ste gledam neshto mygko da e 🙂

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *