Shortcut за Color Picker в Photoshop CS5

Има преки пътища (shortcut-и), с които сме свикнали до такава степен, че ако по някаква причина спрем да ги ползваме, скоростта на работа ще падне значително. Има една много полезна добавка към Keyboard Shоrtcuts and Menus в Photoshop CS5 – възможността да се дефинира shortcut, с който да се извиква Color Picker. Вече могат да се създават отделни shortcut-и както за Foreground Color Picker, така и за Background Color Picker.

За да създадете shortcut Foreground Color Picker отидете в Edit > Keyboard Shоrtcuts…, оттам изберете таб Keyboard Shоrtcuts and Menus, след което от падащото меню срещу, което пише “Shortcuts for:” изберете Tools. В Tools логично ще намерите всички инструменти, но след като скролнете най-долу, наред с инструментите ще видите и още нещо – Foreground Color Picker и Background Color Picker.

how to assign shortcut for color picker

При мен удобните комбинации по клавиатурата са заети и не ми се щеше да размествам, но заради Color Picker-a направих раместване :). В зависимост от това какво правите с Photoshop този shortcut може както да ви е супер полезен, така и да ви е напълно безмислен, но винаги е добре, когато имаме право на избор.

(знаете ли, че освен на инструменти и на item-и от менюто, shortcut-и могат да се създават и за почти всички менюта към панелите – това може да направите като вместо Tools изберете Panel Menus от падащото меню на “Shortcuts for:” )

Сещам за топик, за което търся отговор от известно време – как мога да създам shortcut за което и да било “нещо” стоящо зад Window >Extensions менюто. “Нещата” стоящи под Extension се менят динамично в зависимост от това какво е инсталирал юзъра, това е и причината Knowledge, Access CS Live и останалите нещица да липсват в листата за създаване на shortcut-и.

Някои да се сеща за недокументиран shortcut в Photoshop?

Коментари през Facebook

0 Comments

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *