Как да пестим памет с InDesign

Тихомълком си продължавам с постове за оптимизация на работната среда и скорост на работа и днес ще драсна няколко реда за InDesign и недостига на памет. И по-точно как да помогнем на InDesign да заработи по-бързо, когато разполагаме с малко оперативна памет или просто сме отворили десетки приложения и искаме да работят едновременно.

Когато творите с InDesign и крайната цел е печат, се предполага че изображенията в лейаута са с висока резолюция. В зависимост от това как сте настройли InDesign самият факт, че снимките са с висока резолюция може да ви изяжда паметта. Начинът по който InDesign ви показва preview зависи от вашите желания, като търпи промени по всяко време когато решите. Можете да го промените от View > Display Performance. Ако искате настройката, която направите да не важи само за текущия документ погледнете тук.

По подразбиране InDesign използва Typical Display за preview на изображенията. С други думи докато правите лейаут, може да не виждате снимките с реалното им качество, вместо това InDesign да използва прокси с по-ниско качество на preview с цел намаляване на консумацията на памет. Typical Display е оптималният вариант, при който виждате preview на изображенията. Другите две възможности са Fast Display и High Quality Display. Fast Display напълно скрива всички изображения и ги заменя с лейаут в буквалния смисъл на думата – виждате само очертанията на всички елементи. И ако все пак имате излишна памет или искате да видите реалното качество на изображенията – High Quality Display е опцията.

Коментари през Facebook

0 Comments

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *