Добавки към kuler и ъпдейт на Camera Raw

Преди дни излезна Camera Raw 4.5 заедно с DNG Converter RC – може да им хвърлите по един поглед в лабораторията.
RC (Release candidate) иде да рече, че софтуерът е изтестван, но инженерите от Adobe го пускат за да може и юзърите да го изтестват на всякакъв hardware и операционни системи и да репортнат евентуални бъгове.

Наред с това излезна нова версия (по-скоро ъпгрейд) на kuler. Първо kuler се появи като простичко AIR приложение, след това появи като вграден панел с Illustrator CS3, след това излезна и начин за употреба на kuler в flash, сега очаквам ( и се надявам ) да е вмъкнат и в доста от CS4 приложенията. Докато този момент дойде нека се възползваме от удобствата на AIR приложението.
В новата версия като възможности откъм предоставяне на цветови гами всичко си е по старому, но в тази версия вече имаме възможност да импортваме swatches директно от kuler в Photoshop, Illustrator и InDesign с едно натискане.

kuler

За да работи тази версия на kuler, трябва първо да инсталирате Adobe Switch Board (Flex библиотека, която улеснява AIR приложенията да комуникират с Creative Suite), след това може да инсталирате или ъпгрейднете настоящата си версия на kuler.

Между другото – kuler screensaver.

Коментари през Facebook

Коментирай първи.

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *