Ако цената беше по-различна

Случайно попаднах на последната до момента книга на Scott Kelby в book.store.bg. За сравнение вижте цената на същата книга в amazon.com. Направи ми впечатление разликата в цената и по-точно това, че цената в българския онлайн магазин беше доста по-висока отколкото съм очаквал. Естествено в тази цена се включват всички мита, данъци и такси, и в крайна сметка въпросният онлайн магазин решава цената според разходите, които има по вноса и тн, което съвсем логично се отразяват на цената. Не ги упреквам по никакъв начин за тази разлика. Но ми стана тъпо от това, че всички тези книги, видео туториали и материали са на недостъпни цени за масовия потребител у нас, а би било добре да можеше повече потенциални юзъри да си го позволят.

Scott Kelby ( а и много други гурута в тази област ) имат достатъчно опит и дар слово, за да убедят всеки, че тази материя (графичният дизайн) е адски интересна и много по-достъпна сфера, отколкото изглежда. И ако повече талантливи и зарибени люде имаха достъп до подобен ресурс, то палитрата от истински графични дизайнери и специалисти в България би била много по-цветна и богата на идеи.

Scott Kelby е сред авторите, който бих препоръчал на всеки, който иска да се запознае с Photoshop по отблизо и да научи техники и трикове, който малко хора знаят, книгите му са бестселъри и съм сигурен, че и в България много хора, които се интересуват от графичен дизайн са му потенциални фенове, но при тези цени на книгите му в нашите онлайн магазини…

Коментари през Facebook

5 Comments
 • Гюро
  February 9, 2008

  Толкова много ценни книги не достигат до България. Алтернативата е да се търсят като e-books, иначе или си оставаш неук, или преклянаш глава и си плашташ….

 • ph1x
  February 9, 2008

  Кофти звучи, но това е реалността за момента

 • theivo
  February 11, 2008

  PDF му е майката 😉

 • fcuk
  February 22, 2008

  Да ви кажа, днес ми пристигнаха три книги на Скот Келби от щатския Амазон, поръчах си ги директно, платих с българската си кредитна карта, пощаджията ми ги донесе на вратата, доставката беше под 10 долара.

  Мен и така ме устройва.

 • ph1x
  February 22, 2008

  спестил/а си към 200-300 лева.. супер си!

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *