Photoshop гуру напуска Adobe заради Microsoft

Mark Hamburg е програмист, работил с Adobe от версия 2 на Photoshop /1990 година/. Това е и един от главните виновници за появата и на друг топ софтуер, който бързо след излизането си стигна върха – Photoshop Lightroom. Преди дни този човек напусна Adobe, за да се присъедини към Microsoft, с което създаде съвсем друга перспектива на конкуренцията между двете компании.

Символиката в тази новина не ми допада особено, но пък явно Microsoft са му предложили нещо повече. Да не забравяме, че паричката има две страни – ако погледнем от положителната страна, този човек и екипът с който ще работи ще са отговорни за интерфейса на следващият Windows и това ме радва.

Но и си мисля, че освен за win интерфейса Mark Hamburg може да даде много на Microsoft и по отношение на усъвършенстването на някой техни продукти, който се опитват да са пряка конкуренция на приложения от Creative Suite. А дали не е и точно това причината за неговото привличане?!

ъпдейт година по-късно:  Година и един два месеца по-късно Mark Hamburg явно размисли и се завърна обратно в Adobe :). Честито!

Коментари през Facebook

2 Comments
 • theivo
  May 12, 2008

  Е защо shit happens ?! Може да е зациклил в Адоуби 🙂

 • Ge;e
  July 16, 2008

  Както се знае, незаменими хора няма. В адоуби бизнеса върви добре и могат все още да платят достатъчно добре и на най-големите мозъци в областта на софтуера и науката така че да работят за тях. Казвам науката, защото генерирането и обработката на изображения почиват върху научни принципи, цифрови методи и т.н. ТА адоуби няма да загине поне не скоро :). По-големия страх е, че майкрософт продължават да придобиват все по-голямо влияние във всички АЙ-ТИ сфери.
  Да не стане накрая единствената компания в ИТ и всички да са длъжни да работят в нея и за нея, защото политиците са пренаписали законите в техен интерес и т.н. Откакто всичко се купува има реална опасност ако не те, то други да го направят.

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *