Photoshop Express и Flickr като едно цяло

Може би повечето от вас вече са поразцъкали Photoshop Express – онлайн услуга, която Adobe стартира преди няколко месеца. За тези, който не са ще спомена с няколко думи за какво става въпрос.

Името може и да подвежда малко, но това не е онлайн версия на Photoshop, а онлайн услуга, която се различава и превъзхожда в доста отношения конкурентите си. Регистрирате безплатно се и имате 2 GB /гигабайта/ местенце да си качите снимки. До тук нищо различно от Flickr например. Но ето къде започват различията. За разлика от Flickr тази услуга е Flex/Flash базирана, което се отразява на скоростта – това е минус, който мисля, че плюсовете компенсират.

Разликата при Photoshop Express, е че може онлайн да манипулирате снимките си с инструменти, който са ни познати от Photoshop – Crop & Rotate, Sharpen, Hightlight, Hue, Black & White, Red eye removal и много други благинки присъстват, като всичко това се случва онлайн.

От днес към всичко това се добавя и още нещо – не случайно споменах Flickr по-нагоре. От днес Photoshop Express е закачен за Flickr, Facebook, Photo Bucket и Picasa, което с други думи означава, че може да си едитваме лекичко онлайн снимки, не само който сме си качили на акаунта си в Photoshop Express , а и снимки, който имаме в акаунтите си на изброените по-горе сайтове. Мисля, че с тази закъсняла според мен добавка, популярността на Photoshop Express ще скочи рязко нагоре, както беше в първите дни когато стартира.

ъпдейт 1: За всички, които използват Lightroom, ето един плъгин, който комуникира директно с Flickr!

ъпдейт: John Nack

Коментари през Facebook

0 Comments

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *