Zoom in, zoom out, и по-лесният вариант

След като юнският бъг попречи на някои от CS4 да стигнат до нас, нека се върнем за още няколко месеца на CS3 и да го поразцъкаме още малко :). Те и без това много от нещата ще са си актуални и за напред.

Та става дума за една много симпатична функция в Photoshop и казусът е следният – работите върху някакъв файл в Photoshop, но в един момент искате да видите работата си от две или повече перспективи едновременнo. С други думи да имате два или повече прозореца, в които се показва един и същ файл, но в единият прозорец искате да го показва на 25%, за да го виждате цялостно, другият на 130%, а третият на 350% например за наблегнете върху някакъв детайл и всички те да са свързани по начин по всяка промяна на единия прозорец, автоматично се вижда и на останалите прозорци. На мен често ми се налага да ползвам това удобство, защото ако работите с много голям файл и искате освен да го виждате целия, да имате поглед върху някакъв детайл става адски неудобно постоянно да намаляш проценти и после пак да увеличаваш за да видиш какво се случява с детайла и тн.

Ето го решениетоWindow > Arrange > New Window for….Това което се случва след като го натиснете е, че се отваря нов прозорец, който е свързан с този, за който сте го отворили. Ако го натиснете пак се отваря още един и тн. Свързан е в смисъл такъв, че ако направите някаква корекция, в който и да било от всичките прозорци, то тази корекция автоматично се рефрешва в всички останали, който са асоциирани към този файл. Малко натрупано звучи, когато го пробвате ще усетите колко лесна и полезна е тази функция и колко zoom in и zoom out може да ви спести.

Подобна функция притежава и Bridge, но естествено е леко модифицирана в негов си стил. Може да я намерите в Bridge под Window > New Synchronized Window. Ако сте прочели редовете по-горе в този пост, бързо ще щракнете как се използва тази функция в Bridge.

Коментари през Facebook

Коментирай първи.

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *