Page Flip ефект с InDesign

Не си спомням точно кога за пръв път видях Page Flip ефект, нито в кой сайт, но реакцията ми беше уоу. За тези който не се сещат какъв беше този ефект – често се използва за каталози – когато доближите мишката до долния или горния край на страницата, тя леко се подгъва и позволява да се разлисти.  Първите опити за реализация в Flash на Page Flip ефект са през 2002 и са изисквали малко повече нерви, писане и търпение, за да се получи ефекта. Ускорената еволюция в сферата на уеб дизайна разви и начините по който може да се постигне този ефект. Вече си имаме Page Flip ефект дори в програма която не е “конструирана” за подобно нещо – InDesign.

Ето как може да постигнете Page Flip ефект с InDesign без да пишете дори и ред код или пък да отваряте Flash:
За целта трябва да вкарате страницата/страниците на който искате да прилагате този ефект в InDesign. Те може да са в jpg, png, gif и какъвто се сетите формат стига да може да го импортнете в InDesign. Подреждате си всичко както искате да изглежда и го подготвяте за експортиране. Оттам File > Export (ctrl+E), изберете формата към който ще експортвате да е SWF и цъкнете OK.

page flip

След като натиснете OK ще видите още един прозорец в който една отметка придава целия смисъл на този пост. Отметката, която прави всичко тук е Include Interactive Page Curl.

page flip

След като се уверите че е отметната цъкнете ОК и тествайте най-бързия Page Flip който сте правили :).

page flip

Коментари през Facebook

4 Comments
 • mitko_b
  October 25, 2009

  Брато, какво пиеш и къде? Това ми спести сума ти работа. А аз се бях набутал в разни външни програми!

 • ph1x
  October 26, 2009

  Честит имен ден 🙂 Ще ударя една бира за твое здраве днес!

 • rado
  November 4, 2009

  amm tova na kakyv cs e ?

 • ph1x
  November 6, 2009

  CS4

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *