Multiple Zoom в Bridge CS4

Ако сте се заинтригували от последното изобретение на Apple –  заместникът на клавиатурата – “wheel”, може да видите и някои други революционни  изобретения – The Mactini и iPod Flea. Създатели на iPod Flea клипчето са общо казано NAPP, а главни герои в него по една случайност са децата на Dave Cross :). Толкова за последните иновациите от Apple.

Хайде и малко по темата за една лека добавка в Bridge CS4, коята има аналогия с функцията в Photoshop – New Window For, но тук принципът е различен. В Bridge улеснението идва когато искате да разгледате две или повече изображения по отблизо ( 1000% например ) и това да стане паралелно и да ви стигне мястото на дисплея. В Bridge селектираме снимките върху, които ще работим, съответно всички селектирани се показват в Preview панела. След което клик на всяко от изображенията в Preview панела, за да се покаже zoom прозорецът. И така може да концентрирате  zoom-а на всяка снимка на различни зони от съответната снимка, но поотделно. До тук нищо ново от CS3. В CS4 това движение на zoom-а може да става едновременно на няколко снимки, като сравняването на висок процент zoom става много по-бързо. Принципът тук е същият с тази разлика, че след като сте отворили zoom на няколко изображения в prewiew панела трябва да задържите ctrl докато местите zoom прозореца. По този начин с натиснат control бутон може да се обхождат няколко изображения едновременно zoom-нати.

И една добавка към всичко това – ако имате две или повече отворени изображения в Photoshop, със space+shift може да движите всички едновременно, а ако добавите ctrl+space+shift+ click може да zoom-вате (in и out) всички отворени изображения. Имаите на ум, че ако работите с много отворени изображения едновременно, тези шашми могат да ви забавят машината.

Коментари през Facebook

Коментирай първи.

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *