Lightroom 2 beta 1 готов за тест

В лабораторията се появи 64-битова бета на Photoshop Lightroom 2, която Adobe (също както беше с Lightroom 1 и Photoshop CS3) ни предоставя да тестваме и подобрим чрез съвети и коментари, преди да излезне финалната версия. Ако повече компании работиха по този начин и се влияеха до такава степен от това какво мислим ние, потребителите на техните продукти, светът щеше да е по-хуваб – поне моя щеше 🙂 .

Та ето я и самата бета на Lightroom 2. Можете да си я дръпнете от тук и да я тествате безплатно, като тест периода е един месец. Тази инсталация по никакъв начин не пипва инсталацията на Lightroom 1, като и двете си работят паралелно без проблем.

Ето и някои от новостите, които съм сигурен, че ще си увеличат рязко броя, когато финалната версия види бял свят:

  • HDR възможности, който до момента съществуваха само в Photoshop – нямам търпение да видя как HDR се разгръща в CS4
  • Смарт обекти, който свързват RAW файлове с динамично редактиране през Photoshop са вмъкнати и тук
  • Интегрирани са възможностите на Photoshop за създаване на панорамни снимки
  • В тази версия на Lightroom са вмъкнати и някои инструменти за ретуш
  • Поддръжка на няколко монитора в някои модули, която досега липсваше
  • Разбира се фактът, че Lightroom вече е 64-битова програма, означава по-малко време за обработка на големи по обем пакети (колекции от снимки), и най-вече улеснение за професионалните фотографите, който работят с много наведнъж снимки с висока резолюция.

Доста подобрения, който доближават Lightroom до Photoshop ха 🙂 . Не, съвсем няма да си заприличат скоро, просто това е поредната стъпка на Adobe към превръщането на Creative Suite в една напълно функционална среда с много модули (програми), които работят абсолютно съвместимо една с друга и създават уникалния workflow за всеки дигитален творец.

Коментари през Facebook

0 Comments

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *