Layer Comps плъгин за InDesign

DTP Tools, за чийто Keyboard Shortcuts плъгин писах наскоро, за пореден път ни предлагат плъгин, който значително ни улеснява при работа с InDesign. Плъгинът се казва Layer Comps. Лично не съм го изтествал, но отзивите който прочитам за него са много добри. Ако познавате Layer Comps панела в Photoshop, значи знаете какво точно прави този плъгин.

Когато правите много варианти на една тема, докато работите върху нея и я променяте заедно с колебаещия се клиент, този плъгин е за вас. Какво?! Питате “нали има alternatives” и Version Cue. Този плъгин частично покрива това, което alternative прави, но има предимства:

1. Layer Comps в InDesign позволява да запазвате:

  • различни комбинации от слоеве, като се запазва тяхната “видимост” (layer visibility on/off)
  • редът, в който се намират
  • възможността за принт (printability on/off)
  • видимостта на гайдовете.

2. Всички състояния на Layer Comps могат да се експортват във всички формати, които InDesign поддържа. Може да експортвате едно състояние .inx (като snapshot), и няколко състояния в .pdf. Това би ви влезнало в употреба доста, ако искате да покажете на клиентите си поредица от алтернативи, измежду които да избират.

3. Веднъж направен файлът с Layer Comps може да се отваря впоследствие, дори и на машина на която плъгинът не е иснталиран.

Коментари през Facebook

0 Comments

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *