History панел в InDesign

Някои от удобствата на Photoshop никак няма да е зле да ги видим и в други приложения от пакета, както това се случва с доста функции, но сега допълвам този списък и с още нещо- history панела.

Как работи мисля, че би трябвало да знаете, ако сте поработвали малко или повечко с Photoshop, но не е ли супер яко да видим и същата фукционалност в InDesign. Е, не по default, но DTP Tools са помислили и за това – ето го и History-плъгина за InDesign. Доста е готино по всяко време да се върнете към определено състояние от стъпките на работа, както и към различни състояния от нивата, през които сте минали, преди да завършите лейаута си, и за тази цел това е плъгинът. С други думи това, което прави този плъгин е това, което прави history панела във Photoshop – ако ви устройва.

Естествено и да обърна внимание на Illustrator, спрямо history панелa – такъв в Illustrator също няма. Illustrator обаче пази повече от 200 стъпки в паметта. Един от малкото недостаци на тази функция в Illustrator, е че не може да си правим snapshot-и, докато работим. Друг много голям недостатък за мен е, че поради липса на такъв панел не може да се създава non-linear history.

Коментари през Facebook

Коментирай първи.

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *