Greek, но не гръцки!

Greek /greeking/ е функция, която може да се срещне в доста програми и във всички тях работи по един и същи начин, в зависимост от обектите за които е активирана. Няма да ви учудя ако се спра на Greeking в InDesign нали :)?

Greek е част от функциите за оптимизация на InDesign. Какво точно прави?! Общо казано при определени условия текстовете и/или снимките от лейаут-а се скриват, а на тяхно място се появява сив цвят. Да започнем с текст – отидете на Edit > Preferences > Display Performance там ще намерите Greek Type Below 5pt. По този начин казвате на InDesign, че ако текстът е с размер под 5 точки, той няма да се вижда, а на негово място ще се вижда сив цвят. Същото нещо може да се случва със снимки. Докато скролвате и се разхождате нагоре-надолу из документа InDesign ще прави много по малко изчисления ако не трябва да показва изображенията в движение.

indesign_greek

Именно за да спестите това натоварване (а то може да е много сериозно ако имате висококачествени изображения в лейаута) може да направите снимките да се показват отново като сив цвят, докато мърдате из документа. Пак от Edit > Preferences > Display Performance отидете най-долу на Scrolling и слайдерчето на Hand Tool го дръпнете на Better Performance.

Коментари през Facebook

Коментирай първи.

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *