GoLive R.I.P.

Първоначално продукт на немската компания GoLive Systems, носещ името CyberStudio, GoLive стартира като WYSIWYG. През 1999 година вече е собственост на Adobe и му дава името GoLive. Тогава трите големи бяха Dreamweaver, Front Page /който никога не съм харесвал/, и малко след това се появява и GoLive. Но през 2005 ситуацията на пазара се променя – Adobe и Macromedia стават едно цяло. Това е доста повратно събитие за тази сфера, след което всичко приема малко по друга форма – при всички случай печелившите сме ние юзърите :).

Имаше различни слухове за съдбата на GoLive, след като Adobe погълнаха Macromedia, но когато видях това ръководство ми стана ясно, че в Adobe са си изяснили какво ще се случва. Въпрос на време беше GoLive да стане история и това време вече дойде. Вчера (28.04) Adobe официално съобщих, че преключват работата си върху GoLive, както и продажбите му.

Нищо неочаквано. Съмнявам се, че има голям брой GoLive юзъри, които ще съжаляват особено при положение, че заместникът му в лицето на Dreamweaver е според мен по-добър в много отношения. Смятам няма две мнения по въпроса. Има го и моментът, че ако някой е свикнал да работи с някакъв софтуер никога не е приятно да се променят работната среда и тн, но все пак за добро е!!! За всички тези, който така или иначе вече нямат избор и ще трябва да преминат към друг софтуер препоръчвам силно Dreamweaver, в този ред на мисли може да погледнете тук.

Коментари през Facebook

2 Comments
 • Mila
  May 3, 2008

  Надявам се Notepad да продължи да съществува…

  М-)

 • ph1x
  May 3, 2008

  и аз 🙂 в най-простичката си версия!

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *