FB проблем с like box

Става дума за проблем с интегриран like box в уеб сайт. И по-точно за това как like box-a в един момент спира да работи и връща грешка “Could not retrieve id for the specified page. Please verify correct href was passed in.”. Самото съобщение за грешка си казва, че нещо с URL-то не е в ред, но как така след като до вчера всичко си работеше нормално и никои не е пипал по сайта? FB непрекъснато си ъпгрейдват сайта и това понякога води до частичен лаг, както и до трайно спиране на някои скриптове, както стана в този случай. Смятах, че ще се оправи след час, два, ден, но не би – остана си така и реших да порова малко и да видя как да го фиксна.

URL-то изглежаше нещо подобно – http://www.facebook.com/pages/ИМЕТО_НА_FB_СТРАНИЦАТА/199451814346727965?sk=wall

Не намерих инфо в нета, не че и търсих много, но след като URL-то не беше в ред започнах да пробвам варианти. Сложих едно S на http за да стане secure – не помогна. Следващото, което ми хрумна е да махна това “?sk=wall” накрая на URL-то. Оказа се, че това е проблема – скрипта заработи отново :).

Коментари през Facebook

1 Comment
  • Ники Сайта
    November 7, 2011

    Фейсбук сменя и линкове на страниците. Ако в настройките на страничката не е зададен определен URL, то може да се промени при ъпгрейд на социалната мрежа.

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *