Desaturation директно в панела

Един два трика с Illustrator за закуска ;). Нещо го подхванах Illustrator от няколко дни в блога и да не приключвам все още серията ето няколко трика.
Можете да променяте цветовото пространство директно с едно натискане върху color панела. Задържате shift и клик върху лентата с цветовете, която се намира по цялата дължина в долния край на панела. И така с клик, клик, клик се разхождате из цветовите пространства. Трикът работи по същия начин и в Photoshop и в InDesign.

illustrator color panel trick

Понякога се налага да се обезцветяват изображения нацяло, понякога частично, а понякога просто се търси нюансът на определн цвят в посока desaturation/saturation, за да си направите цветова гама например. Illustrator, за разлика от Photoshop и InDesign може да прави обезцветяване на цвят в самия панел по-различен начин. Отворете си color панелa в Illustrator, изберете си някакъв наситен цвят, задръжте ctrl и започнете да дърпате някои от слайдерите в произволна посока. Ще забележите, че се движат два или повече слайдера едновременно, защото натиснатият ctrl бутон казва на Illustrator, че искате не да промените цвета, а да го saturate/desaturate.

Прехвърлям темата, за да драсна и няколко реда за едно състезание, което вече приключи – AudioJungle Wallpaper Contest и в което победителите са ясни. Просто от любопитство или като място, от където да почерпите малко вдъхновение тук може да видите галерията с победителите, както и да си свалите, wallpaper-а, който ви е по сърце. Освен първите три места, отдолу на самата галерия има меню, от където може да разгледате и други участници (runners up). Размерите на wallpaper-ите са доволни!

illustrator color panel trick

Коментари през Facebook

2 Comments
  • Georgi Ivanov
    July 21, 2008

    Здравейте,надявям се ,че можете да ми помогнете да форматирам една SD мемори карта в РАВ формат.Ще ви бъда много благодарен.С поздрав Жоро

  • ph1x
    July 21, 2008

    честно казано нямам идея

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *