CSS Sculptor от Eric Mayer

Eric Mayer – човекът CSS. Така бих го характеризирал с една дума. Ако сред вас има хора, желаещи да понаучат css това е човекът. Доста опит и изпълнени по перфектен начин проекти стоят зад това име – ще спомена aListApart, където често се споменава името му и един наскоро излезнал CSS Framework – Blueprint. А и между другото туториалите му който съм гледал са направени по много разбираем начин. С две думи каквото е Scott Kelby за Photoshop, това е Eric Mayer за CSS.

Новото чедо на Eric Mayer се нарича CSS SCULPTOR. Инструмента е в две версии – за Expression Web и разбира се за Dreamweaver. За Front Page не ме вълнува особено, но ще обърна внимание на Dreamweaver.

Не бих казал че поддръжката на CSS в Dreamweaver е зле, но смятам че може да се засили още доста. Дори в някои моменти Golive го превъзхожда(ше). И така този инструмент определено ще внесе свежест в начина на писане на CSS код в Dreamweaver.

Css Sculptor съдържа 41 готови лейаута сред, който може да избирате да създадете първоначалната база на уеб проекта си. Началният лейаут позволява високо ниво на моделиране – доста гъвкава основа и лесна промяна на размери, цветове, стилове, граници, като генерира stylesheet, както за screen така и за print.

Коментари през Facebook

Коментирай първи.

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *