Записване на Action в друг Action

Един панел който използвам непрекъснато – Action панелът. Върши чудесна работа, когато в дейността ни има повторения на някакво действие, било то по-кратка или дълга комбинация от манипулации. За Actions в Photoshop може да се изпише доволно количество инфо, неслучайно lynda.com издадоха уникален курс (4 диска) по темата с Deke McClellandPhotoshop CS2 Actions and Automation.

Няма да се спирам на разнообразието от комбинации, в които може да се ползват екшъните, но ще се спра на записването на action в друг action (nesting actions).Ако имате поредица от няколко екшъна, който ви се налага да стартирате един след друг, защо да не си улесните живота и да ги запишете един в друг, така с едно натискане ще се изпълняват няколко екшъна. Става по следния начин – започвате да записвате екшън по стандартния начин, в момента в който решите да включите друг екшън просто го стартирайте, и изпълнението му ще се запише в текущия екшън като команда (play action “името на екшъна”).

Така екшъна, който вече е част от текущия се вижда като един ред команда, която можете по всяко време да изключите и включите отново. Може да вмъквате много на брой екшъни в един, като си създадете една малка работна среда (workflow) от екшъни.

Коментари през Facebook

2 Comments
  • Atanas Mishef
    December 21, 2007

    Тази функция може ли да се използва за кропването или ресайзването на голям брой снимки?

  • ph1x
    December 21, 2007

    Разбира се..но ако снимките са с различна големина може би ще трябва изчисленията да са в проценти за да не се бърка екшъна. Кажи все пак за какво точно става дума че така на сляпо да не говоря?

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *