Частично обезцветяване на изображение с Photoshop

Преди дни се спрях подробно на обезцветяването на изображение с Photoshop7 начина за обезцветяване на изображение с Photoshop, а този пост е като допълнение към темата.

Както може да премахнете всички цветове, така може с много просто движение да премахнете само един или няколко цвята – ефект, който често виждаме по клипове и реклами. Това е един от начините да се постигне контраст, акцент върху обект и цвят. Начинът е следния: Image > Adjustments > Hue/Saturation. В диалоговия прозорец, където пише Master има падащо меню, откъдето си избирате цветът, който искате да премахнете и дърпате Saturation слайдера най вляво. Съответно може да премахнете всички останали цветове, и да увеличите Saturation стойността само на този, на който искате да пада акцентът.

За по-точно селектиране на желания цвят може да направите следното: след като сте отворили Hue/Saturation изберете Red например, и сега клик с ляв бутон директно върху снимката. Така най-долу на диаловия прозорец има слайдер, който се спира точно на избрания цвят. Този цвят е ограничен от 4 малки слайдерчета, всяко от който може да се коригира, като се дръпне в желаната посока. По този начин може да увеличите или намалите обхватът на действие на Hue/Saturation върху съответния цвят.

Коментари през Facebook

Коментирай първи.

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *