Създаване на фотоалбум с Lightroom

Интересът към темата Създаване на фотоалбум с Fireworks ме провокира да я продължа. Ако трябва да избирам между Fireworks и Lightroom за създаване на фотоалбум на 100% бих предпочел Lightroom. Предполагам, че след като изчетете този постинг и вие ще сте на това мнение в случай, че в момента не сте.

Вече сме в Lightroom, след като ще правим уеб галерия първо трябва да отворим уеб модула – ctrl+alt+5 ни отвежда точно там. И ако се огледате малко в уеб модула, всички настройки и панели наоколо са за това как да изглежда фото албумът ви. Да, доста възможности има. Можете да променяте и добавяте инфото към всяка снимка, caption, email адрес, цветовите схеми, може да слагате цветова граница (border) и drop shadow на снимките, качеството с което ще се експортват снимките при създаване на албума, възможност за избор измежду доста готови теми и цветови схеми на албума и плюс всичко това има и вграден ftp клиент в случай че нямате такъв под ръка. Имате възможност и за избор между html (old school) галерия и flash галерия.

Докато се разхождате по менютата от дясната страна на уеб модулът, може да си спестите време и движение, като ги отваряте и затваряте не с мишката, а с ctrl плюс съответния пореден номер на панела (ctrl+1, ctrl+2 и тн). Това важи не само за уеб модулът, а и за панелите във всички останали модули в Lightroom.

След като сте направили желаните от вас настройки на фотоалбума, най-долу в дясно има бутон Export. Определяте директорията, в която искате да запазите албума и готово.

Коментари през Facebook

3 Comments
 • Цвета
  February 8, 2008

  Не знам дали ще те развълнува, но се опитах да кликна на една гуугъл реклама и е неактивна.

 • ph1x
  February 8, 2008

  Забелязах че го има този момент с рекламите, които са след поста, но се случва само с Firefox 🙁 и то понякога..точно в момента цъкнах и проработи .. нещо темата ли бъгва немога да усетя…все пак мерси, че ми сподели

 • ph1x
  February 8, 2008

  мисля, че го фикснах

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *