Седмица с Photoshop трикове – Background слой

От заглавието става ясна темата за идната седмица – кратки знайни и незнайни хитринки в Photoshop, трикчета, който могат да спестят много време и нерви, използвани правилно в подходящия момент. Тази седмица е и препратка към Photoshop World, който започва в Вегас след 3 дни.

Има няколко начина да се направи един Background слой – нормален. Стандартният е по подразбиране най-бавният и той е като се чукне два пъти на слоя. След което виждате диалог за нов слой, цъквате ОК и вече може да манипулирате слоя както си искате. Този начин работи, но ако за всяко дребно нещо се отделя по толкова време една на пръв поглед проста задачка може да отнеме в пъти повече време, ако не се използват преки пътища под една или друга форма.

indd buttons

За да спестите време при тази проста команда начините са два:
1. Хванете с мишката катинарчето, което стой срещу надписа Background от дясната страна на Layer панела и го провлачете в кошчето най-долу на самия Layer панел.

2. Вторият и според мен най-бързият е като задържите alt бутона на клавиатурата и цъкнете два пъти върху надписа Background в Layer панела.

Имайте едно на ум, че все пак понякога един слой трябва да е Background, за да заработят нещата.

Коментари през Facebook

Коментирай първи.

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *