Проблем с глобалните настройки на InDesign

Опитвали ли сте някога да промените глобално някоя настройка в InDesign. И се получава?! Не винаги…

Проблемът – направили сте настройка на InDesign (Edit > Preferences), но след като затворите документа върху, който работите и отворите нов настройката вече се е ресетнала и е приела отново стойностите си по подразбиране, като това което сте променили е изчезнало. Това се случва защото, когато сте отворили документ и променяте настройка, InDesign приема, че настройката се отнася само за текущия документ. Защо приема така не знам 🙂 , но знам как да му кажем какво точно искаме.

Ето как да зададете настройка, която да се отнася не само за текущия документ, а за всички останали документи оттук нататук. Трикът, е че трябва да направите всички необходими настройки без да имате отворен документ, докато ги правите – по този начин всички промени по настройките ще се запазят, както за текущия, така и за всички останали документи, докато не решите пак да промените нещо.

Само за сигурност, след като си направите на всички настройки рестартирайте InDesign, защото ако случайно забие преди да сте го рестартирали, всички настройки отново ще изчезнат и ще си губите времето да ги правите отново.

Коментари през Facebook

1 Comment
  • theivo
    December 27, 2007

    Ще го имам едно на ум 🙂

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *