Още малко за настройки и табове

Още една две добавки като продължение на предната тема. Табовете в Photoshop CS4 са допълнение, което в много случаи ни улеснява, но понякога и пречи. Ако искате при отварянето на няколко файла те да се подреждат в един таб трябва да сложите отметка на Open Documents as Tabs в Edit > Preferences > General. Това определя дали изображенията да се нареждат или не в табове при тяхното отваряне.

Друг момент е като работите с много на брой изображения, понякога провлачвате снимката някъде из дисплея и без да искате тя се “слепва” с някоя друга, защото сте минали с мишката близко до горния край на друга снимка. За да не ви досажда и тази (иначе не лоша) функция трябва да махнете още една отметка, която е зададена по default  – Enable Floating Document Window Docking, която ще намерите онтово в Edit > Preferences > General.

Коментари през Facebook

2 Comments
  • theivo
    March 15, 2009

    Много добър и полезен пост, Юли ! Известно време се нервих много, че не може да са ми разпилени снимките по дифолт, после се примирих и онзи ден Щи ме светна отникъде 🙂 …докато хулеше други неща 🙂

  • ph1x
    March 16, 2009

    :)))

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *