Оцвети пътя!Но бързо!

Десен бутон върху път (Path 1 например) и от там stroke path е често използвана техника за рисуване, триене, добавяне и какво ли още не, в зависимост от инструмента, с който избирате да работите.
Има обаче и по бърз начин да се приложи всеки един от възможните инструменти (eraser,brush…) на предварително направен път. Как ли?! Ето как – селектирайте пътя, както и самия вектор да е активен (трябва да му виждате точките), след което изберете подходящ размер brush и цвят (foreground color) и просто натиснете Enter. По същия начин може да работите с eraser tool и с всички останали иснтрументи, с които работи Stroke path.

Ако освен че сте селектирали и активирали пътя, сте направили селекция, върху една част от пътя, то след като натиснете Enter, само тази част от пътя, върху която има селеция ще се промени. Звучи доста по-объркващо отколкото е в действителност – пробвайте го – спестява доста време, ако ви се налага да го ползвате често.

Коментари през Facebook

2 Comments
  • blood_freak
    January 12, 2008

    Доста хитро. 🙂 Сега го пробвах, но се зачудих дали има и комбинация, която да прилага четката или гума или които и да е друг инструмент, но с опцията Simulate Pressure. Защото, ако не е зададено по “дългия” път – десен бутон stroke и да е сложена отметката директно изпълнява обикновен stroke, но ако е зададена отметката с Enter си изпълнява директно Simulate Pressure. Та ще интересно ако има и комбинация, с която директно да можеш да си задаваш Simulate pressure и обикновен stroke без предварително да е отбелязана или не отметката в менюто.

  • ph1x
    January 12, 2008

    Няма комбинация с която да променяш Simulate Pressure-a в движение, поне аз незнам за такава. Трябва да минеш един път по “дългия път” да сложиш или махнеш отметката и тогава вече с Enter само. Но е добре като идея с Enter+Shift или +Alt да го пуска съответно с и без Pressure..Ще го добавя към “Ако можехте какво бихте променили във Photoshop?

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *