Нещо различно с Levels

Levels е един от най-използваните инструменти в Photoshop, особено когато става въпрос за цветова корекция. Нека хвърлим един поглед на една скрита възможност на този инструмент, която за жалост работи само с изображения в RGB.

Наред с останалата си финцкионалност, Levels може да ви покаже кои зони от изображението изчезват, без дори да натискате OK. За по-нагледно ще използвам едно изображение.

На тази снимка виждате, че десния слайдера (на белия цвят) е дръпнат много наляво, което значи че много от информацията в светлите зони е изтрита. Това може да се види и в светлите зони на самата снимка.

Сега направете същото с една малка разлика – докато дърпате слайдера задръжте alt и ще видите нещо различно. Това, което ще видите е границата (threshold), където цветът напълно изчезва, единственото условие за да видите същината на трика е изображението да е в RGB. Може да се приложи както за черните така и за белите зони на изображението.

Коментари през Facebook

4 Comments
 • немия
  November 10, 2007

  Браво много си добар на Photoshop , свалиам ти шапка .

 • theivo
  November 10, 2007

  Той и на ЦеЕс е много добър 🙂

 • немия
  November 11, 2007

  🙂 не виждам смисала на тоиа пост след като тези които се занимават с тази програма това е едно от първите неща които научават а тези които не са се занимавали и не отбират ниама да разберат идеята, просто може да занимавате аудиториата с нещо по смислено

 • ph1x
  November 11, 2007

  ням – ценя градивната ти критика ама ако нещо не ти отърват хавите в блога ми има и други ресурси в нета…и внимателно с леките наркотици че в Амстердам хавата е серт!

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *