Лесен звук

Случвало ли ви се е да ви потрябва някакъв семпъл за hover на бутон, за някакво украсяване по страница/презентация или просто дискретен звук за sms на телефона например. Естествено вариантът да си свалите няколко библиотеки със семпли от някъде и да си изгубите времето докато ги изслушате винаги го има, но ако не се занимавате професионално, а ви трябва някакъв шум/звук има един по-бърз и лесен начин в Soundbooth.

Дори и да не сте отваряли Soundbooth не мисля, че ще имате проблем да се ориентирате в програмата за целите на този пост. Просто отидете на Window > Resource Central (ctrl+9) където ще видите това.

От лявата страна горе има падащо меню от което може да изберете различни категории семпли, а от дясно бутон за преслушване и бутон за сваляне – по-елементарно май няма на къде :).

Файла се сваля в .wav формат. Оттам както решите може да си го трансформирате, но след като сме в Soundbooth да го използваме, за да си го направим каквото искаме, след което Save as .mp3, че е най-леко и разбираемо за Flash, After Effects, Photoshop, а също и вашия телефон.

Този Resource Central ми напомня на Bridge Home панела в Bridge, на който за съжаление Adobe прекратиха поддръжката.

Коментари през Facebook

0 Comments

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *