Как да пестим време при RAM Preview

Не познавам човек, който се занимава с анимация или звукова обработка и е доволен от скоростта на компютъра си, без значение с колко RAM разполага. В тоя бизнес оперативната памет никога не е достатъчна – това не е просто констатация, а правило. Някъде и процесора не стига, но в повечето случай RAM-та е недостатъчна. За After Effects също RAM-та е винаги онзи компонент, който може да се ъпгрейдва.

Ето един съвет и няколко shortcut-а, които ще ви спестят малко време. Създавате анимация и след всяка промяна натискате нулата на numeric pad-a за preview. На After Effects му е нужно да обработи цялата анимация за да покаже това preview. Ще си спестите време, ако стесните временно зоната на preview, само около мястото където сте променили. Стесняването на тази зона става като издърпате двата сини индикатора за начало и край на анимацията около мястото, на което искате да видите preview. По този начин ще видите preview само на тази зона, което ще спести на After Effects времето за обработка на цялата анимация, което пък ще спести на вас време.

Има и по лесен начин да определените началото и края на анимацията от дърпане на сините индикатори. Маркирайте мястото, което искате да е временно начало и натиснете “B” ( beginning), след което отидете на крайната точка която искате да е временно завършека и натиснете “N“(eNd 🙂 ) и вече имате границите. След като си свършите работа с тази зона и видите preview от нея, може би ще пожелаете да върнете сините индикатори за начало и край там където им е мястото – в начална и крайна позиция. “Трудният” начин е да ги провлачите всеки поотделно съответно до началото и края, a лесният е просто да кликнете два пъти върху светло сивата зона между двата сини индикатора.

Коментари през Facebook

Коментирай първи.

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *