Временен Link/Unlink на слоеве

Ехааа уикенда беше много свежарски – нищо не е по-готино от хладен планински въздух примесен с мириса на доволна скара и компания от готини хора наоколо! Все пак вече е понеделник и да се залавяме!
I hate Mondays ама кой го вълнува :).

В Photoshop CS2 наред с многото добавки, Adobe добавиха и възможността да се прави селекция на повече от един слой, което влиза в употреба много често. Утре ако остане време ще драсна няколко типа за по-различна и спестяваща време употреба на multylayer selection – много яко въведение в Photoshop CS2, взаимствано и присъщо дотогава на Illustrator.
Освен, че слоевете могат да се селектират по няколко едновременно, могат и да се link-ват и unlink-ват (хитро а :)). Но тука е готиния момент. Ако имате много link-нати слоеве и искате да преместите един от тях независимо от останалите, с други думи временно да го “отвържете” от групата, да го преместите и пак да си го “вържете” без да link/unlink останалите слоеве. Дори без да отивате на бутона link. Просто както имате link-нати слоеве задръжте shift и цъкнете на малката иконка от дясно на слоя. Индикацията, че се е получило е червен Х върху link иконката.

По този начин го “развързвате”, докато си свършете работата, след което отново shift и цък на същото място върху иконката и отново е вързан за останалите. Ако имате два три слоя не спестявате кой знае колко, но ако са повечко в различни папки може и да ви отнеме време да ги навържете отново.

Коментари през Facebook

0 Comments

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *