Бъг в сайт мениджъра на Dreamweaver

Поне от няколко години имам проблема, който накратко ще опиша и съм сигурен, че не съм единствен. Дори проблем е малко силно казано, но ме дразни – ето за какво става дума.

Ако работите с Dreamweaver, а щом сте тук съм почти сигурен, че го правите, е много вероятно да ползвате и manage sites панела, а ако не го използвате – защо?! Панела е доста удобен, върши и спестява много работа, следи какво се случва, синхронизира, върши добра работа и като ftp клиент, глезотийка си е като цяло. Единственото което ме изнервя много, е че в момента когато отворя manage sites панела и натисна Edit следва едно циклене, едно чакане, един абсолютно бял екран на моменти, чака се около 10-30 секунди, за да се изпълни командата, а все пак това е команда, която не изисква чак толкова ресурс, още повече машината ми не е слаба. Явно има бъгче.

И днес ми щукна да се разровя и да намеря нещо по въпроса. След малко ровене намерих каквото търсех, но решението малко ме изненада. Оказа се, че трябва да се махне една отметка, но не от настройките на Dreamweaver, както бихте си помислили, а от тези на Skype. Та ето го решението – отворете Skype и отидете в Tools > Options > Advanced > Connection и махнете отметката на Use port 80 and 443 as alternatives for incoming connections. След като махнах въпросната отметка, edit командата започна да се изпълнява за около секунда. При мен проработи предполагам и при вас ще стане.

Коментари през Facebook

5 Comments
 • che
  October 28, 2008

  при cs4 ли е този бъг или в старите версии?

 • Радио
  October 28, 2008

  То това не е бъг на Dreamweaver.
  В твоя случай защот правиш смо статични страници и не тирябва WEB сървър. Ако ти трябваше WEB сървър щеше установиш проблема още когато се опиташ да пуснеп сървъра зашото той работи на порт 80 и Скайпа затваря порта и му пречи, а явно Dreamweaver се опитва да ползва или да провери порта за нещо. Тъй като аз ползвам съсрър винаги зарад PHP-ти тоя номер го знам от както има Скайп. 🙂

 • ph1x
  October 28, 2008

  wamp-а и skype-a ми си пречат заради порта, откакто ползвам web server, но не се бях замислял, че edit бутона може да му е това проблема. Не бях търсил и решение до ония ден.
  Бъг го наричам условно ;). Все пак щеше да е добре Dreamweaver да изписва “порт 80 е зает”, проверете си алабала-та.
  Замислял ли си се защо точно edit като натиснеш започва цикъла? По-логично ми се вижда да започва да цикли още като цъкнеш manage sites, защото щом ще ги manage-ваш е ясно, че ще ги едитваш.

 • ph1x
  October 28, 2008

  @che: edit-а реагира с забавяне при всички версии назад, винаги, когато порта е зает.

 • theivo
  February 19, 2009

  Еваларка, днес се сблъсках проблема и се сетих за този пост! 🙂

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *